1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Znanstveno-stručni skup u Neumu "Hrvati Bosne i Hercegovine - nositelji europskih vrijednosti"

17 Ožujak 2017

alt

U organizaciji Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH  Dragana Čovića u Hotelu Grand u Neumu, održan je dvodnevni znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem na temu „Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji europskih vrijednosti“

Skupu u sklopu kojega je uz tri stručna Panela, održana i donatorska večer s aukcijom slika za Udrugu „fra Slavko Barbarić“ iz Međugorja, nazočila je i ministrica pravosuđa i uprave ŽZH Anita Markić.

Read Article

ŠIROKI BRIJEG: Radni sastanak s predstavnicima Udruge "Vaša pravda BiH" i UNHCR-a za BiH

02 Ožujak 2017

alt

Danas, 2. ožujka 2017., u Širokom Brijegu, predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke i Županijskog zavoda za pravnu pomoć održali su radni sastanak s predstavnicima Udruge „Vaša pravda BiH“ i UNHCR-a za BiH.

Radni sastanak je prethodnica organiziranju radionica s predstavnicima Ministarstava pravosuđa i uprave, Županijskog zavoda za pravnu pomoć, te matičnih službi jedinica lokalne samouprave, na temu pružanja besplatne pravne pomoći ugroženim kategorijama stanovništva u oblasti matičnih knjiga, odnosno civilne registracije osoba, a sve u cilju uspostave efikasnog i održivog sustava besplatne pravne pomoći za osobe u riziku od apatridije.

Read Article

Konzultativno radni sastanak Povjerenstva za izradu prijedloga "Strategije za borbu protiv korupcije u ŽZH"

28 Veljača 2017

alt

Povodom izrade prijedloga Strategije borbe protiv korupcije u Županiji Zapadnohercegovačkoj u zgradi Vladi ŽZH 28.02.2017. održan je radno konzultativni sastanak na temu „Razvoj kapaciteta u sprječavaju korupcije i stvaranje strateških dokumenata u oblasti borbe protiv korupcije u BiH”.

Sastanku su nazočili članovi Povjerenstva: Drago Galić (pomoćnik ministrice pravosuđa i uprave za upravu i propise), Milan Galić (policijski komesar), Mirela Perić (Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa), Dejan Ružić (Županijsko tužiteljstvo ŽZH) i Ivan Mlinarević (Ministarstvo financija ŽZH).

Read Article

Obavijest

24 Veljača 2017

alt

Obavještavamo Vas da je, Odlukom Vlade Županije Zapadnohercegovačke, 01. ožujka 2017. godine (Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine) proglašen neradnim danom u našoj Županiji.

Obavijest o neradnom danu

05 Siječanj 2017

alt

Temeljem članka 2. Zakona o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke", broj: 9/04), petak, 6. siječnja 2017. godine, Bogojavljanje – Vodokršće (Tri kralja), neradni je dan u Županiji Zapadnohercegovačkoj.