1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Obavijest o održavanju obuke Povjerenika za rad za opće dobro

17 Siječanj 2012

 

        Dana 20. veljače 2012. godine (ponedjeljak) održat će se obuka Povjerenika za rad za opće dobro sukladno Pravilniku o vrsti i uvjetima za izvršenje kaznene sankcije rada za opće dobro na slobodi („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 17/09).
        Navedena obuka održat će se u sjedištu Vlade Županije Zapadnohercegovačke s početkom u 11.00 sati, pod pokroviteljstvom britanske ambasade, a koju provodi ovlaštena tvrtka Lucid Linx d.o.o.
 

Priopćenje za javnost

05 Prosinac 2011

 

altDana 30.11.2011. godine u Širokom Brijegu, u sjedištu Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, ministrica pravosuđa i uprave Borka Herceg Lukenda sklopila je Ugovore o radu za opće dobro s predsjednicima crvenih križeva iz općina u sastavu  Županije, te s direktorima javno-komunalnih poduzeća Široki Brijeg, Grude i Posušje.

 

Napominjemo kako se donošenjem Pravilnika o radu za opće dobro stvorila mogućnost zamjene kazne zatvora radom za opće dobro, što predstavlja posebnu kazneno-pravnu mjeru, odnosno mjeru iz kategorije alternativnih kaznenih sankcija koju, u zakonom predviđenom postupku, odredi sud, a jučerašnjim potpisivanjem ugovora stvorili su se i uvjeti za provođenje ovakvog vida kazneno-pravnih mjera.

Read Article