1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Izdavanje dozvola za kretanje u vremenu policijskog sata od 18 do 05 sati.

22 Ožujak 2020

Dozvolu za kretanje osoba na području Županije Zapadnohercegovačke u vremenu od 18:00 sati do 05:00 sati izdaju županijski/gradski/općinski stožeri civilne zaštite, a na temelju pisanog zahtjeva pravnih i fizičkih osoba, za sve osobe koje su uključene u provođenje i nadzor nad provođenjem mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) na području Županije Zapadnohercegovačke, te zaposlenike kojima se proces rada odvija u smjenama.

Gradski/općinski stožeri civilne zaštite, samostalno i na pisani zahtjev, izdaju Dozvole za sve zaposlenike gradskih/općinskih službi, te pravnih osoba kojima je osnivač grad/općina, a koji su uključeni u provođenje i nadzor nad provođenjem mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) na području Županije Zapadnohercegovačke, pripadnike službi zaštite i spašavanja na razini grada/općine, volontere i zaposlenike gradskih/općinskih organizacija Crvenog križa, te na zahtjev drugih pravnih i fizičkih osoba (gospodarska i trgovačka društva u kojima se proces rada odvija u smjenama, prijevoznici, novinari itd.) koje djeluju na razini grada/općine a obuhvaćene su točkom 2. Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite (broj: 14-05-44-44-1/20 od 21. 03. 2020. godine).

Opširnije

Policijski sat na snazi u ŽZH

22 Ožujak 2020

Na izvanrednoj sjednici Stožer civilne zaštite donio je Zapovijed o uvođenju policijskog sata u trajanju od 18.00 do 05.00 sati. Pod pojmom policijskog sata podrazumijeva se zabrana svih kretanja bez odobrenja nadležnog tijela. Svi građani su dužni poštivati ovu Zapovijed koja je na snazi od 22.ožujka 2020.godine od 18.00 sati, kao i sve Zapovijedi koje je donio Stožer civilne zaštite ŽZH, a koje su na snazi do 31.ožujka 2020. godine. Poštivanje i provođenje ove zapovijedi nadzirat će policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH.

ZABRANA KRETANJA ZA MLAĐE OD 18 I STARIJE OD 65 GODINA

20 Ožujak 2020

Županijski stožer civilne zaštite na telefonskoj sjednici održanoj 20. ožujka 2020. godine donio je

ZAPOVIJED

1. Zapovijeda se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijima od 65 godina na području Županije Zapadnohercegovačke.

2. Osobama iz točke 1. ove Zapovijedi izuzima se odlazak liječniku uz prethodnu telefonsku suglasnost zdravstvene ustanove.

Opširnije

ZAPOVIJED ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

20 Ožujak 2020

Županijski stožer civilne zaštite na 3. izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj 20. ožujka 2020. godine donio je ZAPOVIJED.

Na temelju članaka 108. i 134. stavak (4), u vezi s člankom 44. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća („Službene novine Federacije BiH“, broj: 39/03, 22/06 i 43/10), članka 29. Pravilnika o načinu rada i funkcioniranja stožera i povjerenika civilne zaštite („Službene novine Federacije BiH“, broj: 77/06, 5/07 i 32/14), članka 3. Uredbe o formiranju Županijskog stožera civilne zaštite („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“, broj: 16/11 i 4/17) i članka 17. Poslovnika o radu Županijskog stožera civilne zaštite i Odluke Vlade Županije Zapadnohercegovačke o proglašenju nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) na području Županije Zapadnohercegovačke, broj: 01-287-1/20-46 od 18.03.2020. godine, Županijski stožer civilne zaštite na 3. izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj 20. ožujka 2020. godine, donosi

ZAPOVIJED

1. Zapovijeda se privremeno obustavljanje pružanja usluga u djelatnostima trgovine osim: trgovinama prehrambenim artiklima, higijenskim artiklima, ribarnicama, ljekarnama, trgovinama veterinarskih i medicinskih proizvoda, benzinskim crpkama, poljoprivrednim ljekarnama, kioscima, pekarnama, kemijskim čistionicama, trgovinama za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, trgovinama dječje opreme, hrane za životinje, trgovinama građevinsko, vodo i elektro materijala, supermarketima i veledrogerijama.

Opširnije

Zapovijed stožera civilne zaštite ŽZH

18 Ožujak 2020

Županijski stožer civilne zaštite na 2. izvanrednoj sjednici održanoj 18. ožujka 2020. godine,donosi

ZAPOVIJED

1. Zapovijeda se privremeno obustavljanje pružanja usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija (restorani, svadbeni saloni, pizzerije, slastičarne, ćevabdžinice, fast food...), na području Županije Zapadnohercegovačke.

2. Iz točke 1. ove Zapovijedi izuzima se usluga proizvodnje i dostave hrane, kao i proizvodnja i posluživanje hrane za goste hotela, uz poštivanje higijenskih i epidemioloških mjera zaštite.

3. Zapovijeda se privremeno obustavljanje pružanja usluga u cafe i bistro barovima, klubovima, diskotekama, kasinima, sportskim kladionicama i sličnim objektima, na području Županije Zapadnohercegovačke.

4. Zapovijeda se privremena obustava rada frizerskih i kozmetičkih salona i igraonica na području Županije Zapadnohercegovačke.

Opširnije

Tko je na stranici:

Trenutno aktivnih Gostiju: 11