1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Promidžba zbornika "Hrvati Bosne i Hercegovine - nositelji europskih vrijednosti"

05 Lipanj 2017

alt

Ministrica pravosuđa i uprave Anita Markić, nazočila je promidžbi Zbornika radova Znanstveno - stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem „Hrvati Bosne i Hercegovine - nositelji europskih vrijednosti“. Promidžba je održana u organizaciji Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH, 5. lipnja 2017. godine u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu. Prigodom promocije Zbornika Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović je istaknuo kako je prezadovoljan rezultatima konferencije u Neumu i Zbornikom koji je danas promoviran. "Vjerujem kako je ovo put kojim možemo na pravi način promovirati vrijednosti za koje se zalažemo. Dosadašnje aktivnosti nastavit ćemo narednom konferencijom koja je već u pripremi, a od koje očekujemo odgovore na pitanje; kako urediti BiH po mjeri sva tri naroda, te kako bi ona postala dijelom euroatlanskog prostora i struktura kojima smo se trebali odavno priključiti".

Opširnije

U Širokom Brijegu održana "Večer prijateljstva"

20 Svibanj 2017

alt

Ministrica pravosuđa i uprave ŽZH Anita Markić nazočila je „Večeri prijateljstva“ koja se održala 19.05.2017., u Hotelu „Park“ u Širokom Brijegu. Susret je održan u organizaciji Udruge žena oboljelih od raka dojke „NARCIS“. Uz članice Udruge večeri su nazočile i gošće iz Orašja i Mostara, te ostali uzvanici i gosti.

 

 

 

 

Opširnije

Sastanak na temu unaprjeđenja pravosudne uprave i organizacije

05 Svibanj 2017

altU organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave, 5. svibnja 2017., u Širokom Brijegu, Vlada Županije Zapadnohercegovačke održala je sastanak s predstavnicima pravosudnih tijela Županije. Sastanak je upriličen s ciljem realizacije Zaključka Vlade ŽZH od 23. veljače 2017. godine.

Teme susreta bile su unaprjeđenje pravosudne uprave i organizacije, materijalno tehničkih uvjeta za rad, kao i informiranja izvršnog tijela vlasti o radu i problematici s kojim se susretala pravosudna uprava tijekom protekle godine.

ŠIROKI BRIJEG: Održana dnevna radionica iz područja besplatne pravne pomoći, matičnih knjiga, državljanstva i prebivališta

20 Travanj 2017

alt

Provodeći projekte usmjerene na osiguranje besplatne pravne pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, danas u Širokom Brijegu, UNHCR i Udruga ¨Vaša prava BiH“, u organizaciji sa Županijskim Zavodom za pravnu pomoć i Ministarstvom pravosuđa i uprave, održali su dnevnu radionicu.

Radionica za uposlenike službi za besplatnu pravnu pomoć, službenike matičnih ureda i centara za socijalni rad s područja Županije Zapadnohercegovačke, organizirana je s ciljem razmjene iskustva i unaprjeđenja razumijevanja pozitivnih propisa iz područja besplatne pravne pomoći, matičnih knjiga, državljanstva i prebivališta, radi prevencije i smanjenja apartidije.

Opširnije

Uskršnja čestitka ministrice pravosuđa i uprave

11 Travanj 2017

alt

Prisjećajući se istinskog značenja Kristovog uskrsnuća koje nosi poruku života i nade, dajmo konačni i potpuni smisao našem postojanju.

Sa željom da Uskrsli Gospodin u naše živote unese vedrinu i snagu, upućujem vam srdačnu čestitku.

Sretan i  blagoslovljen Uskrs!

Ministrica: Anita Markić

Tko je na stranici:

Trenutno aktivnih Gostiju: 17