1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

U Širokom Brijegu održana "Večer prijateljstva"

Subota, 31 Listopad 2020 16:47

alt

Ministrica pravosuđa i uprave ŽZH Anita Markić nazočila je „Večeri prijateljstva“ koja se održala 19.05.2017., u Hotelu „Park“ u Širokom Brijegu. Susret je održan u organizaciji Udruge žena oboljelih od raka dojke „NARCIS“. Uz članice Udruge večeri su nazočile i gošće iz Orašja i Mostara, te ostali uzvanici i gosti.

 

 

 

 

Više...

Sastanak na temu unaprjeđenja pravosudne uprave i organizacije

Subota, 31 Listopad 2020 16:47

altU organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave, 5. svibnja 2017., u Širokom Brijegu, Vlada Županije Zapadnohercegovačke održala je sastanak s predstavnicima pravosudnih tijela Županije. Sastanak je upriličen s ciljem realizacije Zaključka Vlade ŽZH od 23. veljače 2017. godine.

Teme susreta bile su unaprjeđenje pravosudne uprave i organizacije, materijalno tehničkih uvjeta za rad, kao i informiranja izvršnog tijela vlasti o radu i problematici s kojim se susretala pravosudna uprava tijekom protekle godine.

ŠIROKI BRIJEG: Održana dnevna radionica iz područja besplatne pravne pomoći, matičnih knjiga, državljanstva i prebivališta

Subota, 31 Listopad 2020 16:47

alt

Provodeći projekte usmjerene na osiguranje besplatne pravne pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, danas u Širokom Brijegu, UNHCR i Udruga ¨Vaša prava BiH“, u organizaciji sa Županijskim Zavodom za pravnu pomoć i Ministarstvom pravosuđa i uprave, održali su dnevnu radionicu.

Radionica za uposlenike službi za besplatnu pravnu pomoć, službenike matičnih ureda i centara za socijalni rad s područja Županije Zapadnohercegovačke, organizirana je s ciljem razmjene iskustva i unaprjeđenja razumijevanja pozitivnih propisa iz područja besplatne pravne pomoći, matičnih knjiga, državljanstva i prebivališta, radi prevencije i smanjenja apartidije.

Više...

Uskršnja čestitka ministrice pravosuđa i uprave

Subota, 31 Listopad 2020 16:47

alt

Prisjećajući se istinskog značenja Kristovog uskrsnuća koje nosi poruku života i nade, dajmo konačni i potpuni smisao našem postojanju.

Sa željom da Uskrsli Gospodin u naše živote unese vedrinu i snagu, upućujem vam srdačnu čestitku.

Sretan i  blagoslovljen Uskrs!

Ministrica: Anita Markić

U Širokom Brijegu obilježen "Dan narcisa"

Subota, 31 Listopad 2020 16:47

alt

Članice Udruge NARCIS koje su organizatorice spomenute manifestacije, posjetila je  ministrica pravosuđa i uprave ŽZH Anita Markić. Prigodom posjeta, članice Udruge su ministricu Markić informirale o problemima s kojima se susreću u svom radu, kao i o budućim planiranim projektima. 

Dan narcisa je humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Ova manifestacija održava se pod zajedničkim sloganom u svim gradovima Europe koji imaju klubove žena liječenih i operiranih na dojci.

Više...