1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Posjet štićenicima Doma "Marija naša nada"

Subota, 31 Listopad 2020 16:37

 

alt

 

 

Kao i svake godine, uoči nadolazećih božićnih blagdana, u ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, ministrica pravosuđa i uprave Borka Herceg Lukenda i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Helena Lončar, posjetili su danas Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i psihičkom razvoju „Marija naša nada“, te štićenicima Doma uručili prigodne poklone.

 

Više...

Priopćenje za javnost

Subota, 31 Listopad 2020 16:37

alt

 

Danas, 28.11.2013., u sjedištu Ministarstva pravosuđa i uprave, ministrica Borka Herceg Lukenda, zajedno sa svojim suradnicima, održala je sastanak s predstavnicima pravosudnih tijela u Županiji Zapadnohercegovačkoj, te predstavnicima županijskog Ministarstva unutarnjih poslova, na temu primjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama u Županiji Zapadnohercegovačkoj i primjene sigurnosne mjere oduzimanja predmeta.

Više...

Priopćenje za javnost

Subota, 31 Listopad 2020 16:37

alt

 

 

 

 

 

Danas, 04.11.2013., u službenim prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, po pozivu ministrice Borke Herceg Lukenda, održan je sastanak s predstavnicima službi za društvenu djelatnost općina u sastavu Županije Zapadnohercegovačke, te predstavnicima županijskog Ministarstva financija na temu Nacrta Zakona o upravnim pristojbama, kojeg je utvrdila Vlada Županije.

Više...

Obavijest o provođenju javne rasprave o Nacrtu Zakona o volontiranju

Subota, 31 Listopad 2020 16:37

Bosna i Hercegovina

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA I UPRAVE

 

Broj: 03-02-02-237-1/13

Široki Brijeg, 05. kolovoza 2013.

 

 

                                                                                     Svim zainteresiranim pravnim  i fizičkim osobama

 

 

 PREDMET:  Obavijest o provođenju javne rasprave o Nacrtu Zakona o  volontiranju

 

Zaključkom Skupštine Županije Zapadnohercegovačke broj: 01-02-2-XXXIII-926/13 od 23. srpnja 2013. godine zaduženo je Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke da provede javnu raspravu o Nacrtu Zakona o volontiranju.

Više...

Potpisan Međuinstitucijski protokol o sprječavanju nasilja u školama ŽZH

Subota, 31 Listopad 2020 16:37

alt

 

18. lipnja 2013. godine u Širokom Brijegu potpisan je Protokol o sprečavanju nasilja u školama ŽZH-a. Potpisnici Protokola su ministri u Vladi Županije Zapadnohercegovačke i to: obrazovanja, znanosti, kulture i športa; zdravstva rada i socijalne skrbi; unutarnjih poslova; pravosuđa i uprave, te načelnici općina kao i ravnatelji centara za socijalni rad u sastavu Županije.

Potpisivanje ovog sporazuma potaknula je misija OESS-a u BiH, a potpisivanju samog protokola nazočio je voditelj Odjela za obrazovanje pri Misiji OESS-a u BiH Andrew Gridinsky. 

 

Nakon  same svečanosti potpisivanja  Protokola prezentiran je Program borbe protiv nasilja u školama Županije u okviru kojeg su predstavljeni rezultati terenskog istraživanja o prisutnosti nasilja u školama na području  Županije, a prezentaciji su nazočili ravnatelji svih osnovnih i srednjih škola na području Županije, pedagozi, predstavnici MUP-a, te socijalni radnici, kako bi se upoznali s planom provedbe Protokola i svojim obvezama vezanim za njegovu primjenu.

 

Napominjemo kako je Zapadnohercegovačka županija, nakon Hercegovačko neretvanske županije, druga županija potpisnica ovakvog Protokola.