1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Priopćenje za javnost

Subota, 31 Listopad 2020 17:48

 

U Širokom Brijegu, 27. studenog 2012., u organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, održan je sastanak na temu problematike u zakonskoj regulativi koja se odnosi na katastar nekretnina i zemljišnu knjigu. Radnom sastanku, nazočili su predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša, predstavnici općinskih službi, odnosno odjela za katastar, te predstavnici pravosudnih tijela.

Kako je katastar nekretnina i zemljišna knjiga gorući problem ne samo u Županiji Zapadnohercegovačkoj, već na cjelokupnom teritoriju Bosne i Hercegovine, tako se radnim sastankom, konstruktivnim mjerama i prijedlozima nastojalo doći do iznalaženja modusa rješavanja ovog problema. Inicirajući njegovo rješavanje predloženo je da se razmotri mogućnost oformljivanja radne skupine za izradu zakonskih propisa koji bi omogućili što brže uređenje zemljišnih knjiga na području Županije.

Više...

Održan sastanak s predstavnicima Udruge gospodarstvenika općine Posušje

Subota, 31 Listopad 2020 17:48

altDana 6. rujna ove godine u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, ministrica pravosuđa i uprave Borka Herceg Lukenda, zajedno sa svojim suradnicima održala je sastanak s predstavnicima Udruge gospodarstvenika općine Posušje, kom su nazočili i načelnik općine Posušje Petar Polić, te predsjednik Općinskog suda u Širokom Brijegu Frano Ravlija.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti uspostave izdvojene organizacijske jedinice zemljišno-knjižnog ureda u Posušju, izmjenama i dopunama Zakona o zemljišnim knjigama Federacije Bosne i Hercegovine, povećanju broja uredovnih sudskih dana u već uspostavljenom prekršajnom odjeljenju općinskog suda u Širokom Brijegu sa sjedištem u Posušju, kao i stvaranju uvjeta za uspostavu odjeljenja općinskog suda u Posušju.

Više...

Održana Javna rasprava o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u ŽZH

Subota, 31 Listopad 2020 17:48

 

alt

Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke je dana 27. kolovoza 2012. godine u sjedištu Vlade Županije u Širokom Brijegu, održalo javnu raspravu po nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Navedena Javna rasprava zakazana je po Zaključku Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, održane 30. svibnja 2012. godine.

 

Više...

POZIV NA JAVNU RASPRAVU

Subota, 31 Listopad 2020 17:48

Bosna i Hercegovina
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA I UPRAVE 

Broj: 03-1-II-245/12
Široki Brijeg, 01. kolovoza 2012. godine 

POZIV NA JAVNU RASPRAVU

            Zaključkom Skupštine Županije Zapadnohercegovačke broj: 01-02-2-XVIII-789/12 od 30. srpnja 2012. godine, zaduženo je Ministarstvo pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke za provedbu Javne rasprave o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Temeljem navedenog Zaključka Skupštine Županije, pozivamo sve zainteresirane na Javnu raspravu koja će održati 27. kolovoza 2012. godine s početkom u 9.00 sati u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, Stjepan Radića 37b, Široki Brijeg.

Tekst Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj možete preuzeti ovdje.

Temeljni tekst Zakona o državnim službenicima u tijelima državne službe u Županiji Zapadnohercegovačkoj možete preuzeti ovdje.

Sastanak koordinatora za rad sa MZ-a ZHŽ i HNŽ-a

Subota, 31 Listopad 2020 17:48

  alt

   Dana 24.5.2012. godine u Širokom Brijegu, u organizaciji Misije OESS-a u BiH, održan je prvi sastanak koordinatora za rad s mjesnim zajednicama Županije Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, na kojoj su bili predstavnici općina: Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Posušje, Prozor/Rama, Konjic, Jablanica, Stolac, Čapljina, Neum i Čitluk, te predstavnici mjesnih zajednica Grada Mostara.

 

Više...